Budgetgerechten van de Allerhande: Kan het nog goedkoper? #3 Macaronischotel met vegaburger gehakt, tomaat en mozzarella


Het is alweer een tijdje geleden dat ik een poging heb gewaagd om een budgetgerecht van de Allerhande nog goedkoper te bereiden. Dit keer waag ik het om het recept "macaronischotel met vegaburger gehakt, tomaat en mozzarella" (klik hier voor het recept) na te maken met goedkopere ingrediënten die verder niet afdoen aan het eindresultaat en gewoon te koop zijn bij de Albert Heijn.

Ik vind het altijd leuk om recepten uit te proberen, maar merk vaak dat ik langer bezig ben om het recept te bereiden dan de tijd die erbij vermeld staat. Dat overkwam me dus ook bij dit recept, dus houd er rekening mee dat je langer bezig kan zijn dan wat er in de Allerhande staat. In plaats van 25 minuten voorbereiden kostte het me 45 minuten, wat nogal een verschil is. Het levert ook best wat afwas op, dus neem dat ook mee wanneer je hiervoor gaat plannen.

We hebben het allemaal druk, dus recepten die niet zoveel tijd kosten om te bereiden, zijn altijd welkom, zeker doordeweeks. Van start tot eind kostte het me 1 uur en 15 minuten om te bereiden en dan moet het natuurlijk ook even afkoelen. Een recept voor op werkdagen vind ik het daarom niet.

De meeste tijd gaat zitten in het snijden van de ingrediënten. Ik heb zelf de passata basilico gemaakt, wat er qua tijdsbesteding natuurlijk bijkomt. maar zo ingewikkeld heb ik het mezelf niet gemaakt. Heb gewoon twee blikken gepelde tomaten met een theelepel gedroogde basilicum in een blender gedaan en tadaaa! Daar heb je zelfgemaakt passata basilico!Om het goedkoper te maken heb ik de trostomaten vervangen door normale tomaten (die overigens ook niet echt goedkoop zijn) en de olijfolie met zonnebloemolie. De volkorenmacaroni heb ik van het huismerk gekocht en de kruiden komen van de islamitische supermarkt. Weet dat je vaak betaald voor het merk en de verpakking. Bij de islamitische supermarkt verkopen ze kruiden in zakken van onbekende merken, wat het natuurlijk goedkoper maakt.

Omdat ik in deze blog probeer dat budgetgerecht nog goedkoper te bereiden met producten die bij de Albert Heijn te koop zijn, heb ik voor de kruiden ook een goedkoper alternatief gevonden en wel in diepvrieskruiden welke veel goedkoper zijn dan de gedroogde.


En? Kan het goedkoper? 

Albert Heijn maakte dit budgetgerecht voor 1,75 EUR per persoon en ik maakte het voor 1,37 per persoon, dus, ja, het kan zeker goedkoper. Mocht je je nog afvragen of het ook een beetje te eten is, dan kan ik je bevestigen dat het een heel neutraal gerecht is wat met een beetje peper zeker niet mis is. 

Eet smakelijk en bespaarse!
Reacties