5 tips om te besparen op theeEen van de klachten die ik het meest hoor van de Bespaarhelden leden (klik hier om lid te worden van deze gratis groep) is dat de boodschappen zo duur zijn. Besparen op boodschappen is dan wat ze het allerliefst willen. Ik zou zelf ook wel meer willen besparen op mijn boodschappen dus ben extra kritisch geworden over wat ik koop en vooral ook hoe ik het gebruik. 

"Hoe je meer boodschappen kan halen zonder meer uit te geven" moet een serie blogs worden waarin ik elke maand tips deel over hoe je extra kan besparen op boodschappen.

Deze maand ga ik het over thee hebben. 

Tijd op te besparen!

Thee is gezond, zeker wanneer je het zonder suiker drinkt. Naast kraanwater is het ook een van de meest goedkope drankjes die je kan drinken. Het is ook super makkelijk om te bereiden en dus makkelijk aan je maaltijden of tussendoortjes toe te voegen.

Vroeger (ja, zo oud ben ik) had je alleen theezakjes waar je een hele pot mee kon zetten. Op een gegeven moment kwam de eenkopsthee. Blijkbaar dronken we of niet zo vaak meer thee of wilde graag verschillende smaken per dag drinken.

Ik kan me echt niet herinneren dat er vroeger zoveel verschillende smaken thee waren. Groene thee kende ik ook niet. Zwarte thee was thee. Nu zijn er meer smaken dan kleuren in de regenboog, wat er toe kan leiden dat je veel meer geld uitgeeft aan thee, zeker wanneer je een echte theedrinker bent.Gelukkig is het niet ingewikkeld om te besparen op thee. Check de tips hieronder en doe er je voordeel mee.

1. Kies altijd voor het huismerk

Er zijn echt tig merken thee. Voor elk budget is er een merk. Wanneer je wilt besparen op thee kies je altijd voor het huismerk, ongeacht of zo'n merkthee in de aanbieding is, want ook dan is het huismerk vaak goedkoper. 

Kan je het nou niet laten om merkthee te kopen, koop deze dan altijd in de aanbieding. Betaal nooit de volle prijs ervoor. Aanbiedingen komen namelijk vaak terug dus wanneer je er voorbereid op bent dan betaal je nooit te veel voor thee.


2. Zet een pot thee met een eenkopstheezakje

Dit probeer ik nu uit en het werkt prima. Ik kan er prima thee mee zetten voor drie bekers thee die ik vervolgens bewaar in een thermoskan. Ik was eigenlijk van plan meerkopszakjes te gaan gebruiken, maar toen schoot het me te binnen dat de thee van zo'n eenkopszakje best sterk is wanneer je het zakje er te lang in laat zitten. Toen ben ik dus gaan experimenteren en ben er achtergekomen dat ik die eenkopszakjes gewoon kan blijven gebruiken. Hoera!


3. Koop zwarte thee in plaats van groene thee

Zwarte thee is goedkoper dan groene thee. Het is allebei gezond dus wanneer je extra wilt besparen op thee dan is zwarte thee een prima optie. Heb je wel eens bezoek over de vloer dan kan je er voor kiezen zowel zwarte als groene thee in huis te halen, dan zit je altijd goed. 


4. Koop zwarte thee zonder een smaakje

Zwarte thee is thee. Al die smaakjes zijn niet nodig. Je kan best zonder. Je leven wordt er niet minder op wanneer je gewone zwarte thee drinkt. Wil je vruchtensmaak, eet vruchten. Wil je kruidensmaak, kook dan met kruiden of drink bouillon. Speciale kruidenthee of vruchtenthee kopen is niet nodig.


5. Koop grote verpakkingen

Bulkverpakkingen zijn de beste manier om te besparen en gezien thee een hele lange houdbaarheid heeft, kan je prima een grote verpakking kopen ook wanneer je alleenstaand bent. Dat is met andere producten vaak anders, maar met thee maakt het echt niet uit hoe groot je huishouden is. Je kan gewoon profiteren van bulk- of voordeelverpakkingen.


Thee is echt een toppertje als het gaat om besparen en met deze tips is het niet meer nodig je zorgen te maken of je het wel kan betalen. Tea time!

Reacties