5 redenen om niet meer te jagen op aanbiedingenKijk jij ook zo uit naar de nieuwe reclamefolders? Spit je ze allemaal uit, kies je de beste aanbiedingen en ga je dan al die supermarkten af om ze te gaan kopen? Vroeger was ik ook zo, maar doe het eigenlijk helemaal niet meer. Ik besteed mijn schaarse tijd liever aan mijn dochter en de 1001 taken die ik op m'n bordje heb liggen. Ben alleenstaande moeder dus moet slim zijn met hoe ik mijn tijd verdeel.

Omdat ik leef van een minimuminkomen is het wel aanlokkelijk om al die supermarkten af te struinen en mijn boodschappenwagen vol te laden met aanbiedingen. Moet mezelf echt in bedwang houden, maar de voordelen zijn zo groot, dat het me steeds makkelijker afgaat.

Lees gauw verder om erachter te komen welke voordelen dat zijn!

1. meer tijd voor je gezin

Voor sommige mensen is aanbiedingen jagen echt een soort hobby geworden waar ze veel tijd aan besteden. Ze nemen alle reclamefolders door en hoppen vervolgens van de ene naar de andere supermarkt. Elke keer weer door zo'n supermarkt heen en elke keer weer in de rij staan wachten. Kan een hoop tijd in gaan zitten. Dat is tijd die je aan je gezin zou kunnen besteden, maar die je in plaats daarvan geeft aan de supermarkten. 

Zonde, want tijd is niet alleen spaarzaam, je krijgt het ook niet terug. Tijd gaat voorbij en is weg. Voor je het weet zijn je kinderen groot en gaan ze de deur uit. Het gaat sneller dan je denkt. Besteed je tijd daarom aan de dingen die er het meeste toe doen en niet aan je portemonnee.

Tijd is waardevoller dan geld. Je kan altijd meer geld vergaren, niet meer tijd.


2. meer profiteren van spaaracties

Wanneer je het gros van je boodschappen bij 1 supermarkt doet, dan kan je veel meer profiteren van spaaracties. Soms zijn het gratis kaartjes voor dagjes uit, dan weer pannen, dan weer gratis boodschappen. Hoe dan ook, je spaart sneller wanneer je het gros van je boodschappen bij 1 supermarkt doet, dan wanneer je hopt van de ene naar de andere.

3. sneller boodschappen doen

Hoe vaker je in een supermarkt komt, hoe beter je leert alle boodschappen te vinden en hoe sneller je door de supermarkt heen kan gaan. De tijd die je hierdoor overhoudt kan je vervolgens aan iets anders besteden. 

Wanneer je hopt van de ene naar de andere zal het altijd een beetje zoeken blijven omdat elke  supermarkt hun eigen wijsheid heeft waar hun producten neer te zetten. Het zal daardoor veel moeilijker zijn om vat te krijgen om hun indeling en zal je veel vaker moeten zoeken naar producten en dit kost allemaal extra tijd.

4. makkelijker verleidingen weerstaan

Elke supermarkt heeft aanbiedingen en zorgen er allemaal voor dat die goed zichtbaar zijn in hun winkel. Dus wanneer je hopt van de ene naar de andere kom je veel meer aanbiedingen tegen en dus veel meer verleidingen. De kans is hierdoor groter dat je meer uitgeeft dan wanneer je in maar 1 supermarkt boodschappen doet. 

5. meer rust in je hoofd

Niet hoppen betekent dat je alleen de folder bekijkt van die ene supermarkt waar je het gros van je boodschappen haalt. Het is veel overzichtelijker en vraagt veel minder moeite dan wanneer je alle reclamefolders doorspit en vervolgens meerdere supermarkten afgaat. Je hebt daardoor minder prikkels te verwerken wat ervoor zorgt dat je mentaal niet overbelast raakt.


Conclusie

Besparen gaat niet alleen om geld. Het gaat er ook om dat jij je tijd besteed aan de dingen die er het meest toe doen zoals je gezin. Wanneer je dat idee kan omarmen zal je ervaren dat je nog steeds kan profiteren van aanbiedingen maar tegelijkertijd meer tijd overhoud. Ook kan je jezelf dan loskoppelen van de prijzenoorlog tussen de supermarkten omdat jij boodschappen doet bij een supermarkt die het best past bij jouw behoeftes in plaats van dat jij jezelf laat meesleuren door die strijd. Ik wens je het van harte toe.

Wil je meer lezen over mijn visie over boodschappen doen, volg me dan op Facebook!


Reacties