Nasi met Mexicaanse kip en paksoi

Nasi staat in de top 10 van mijn favoriete gerechten. Mijn moeder had haar eigen manier om het te maken, wat heerlijk was, maar ze gebruikte wel nasikruiden uit zakjes. 

Nu ben ik niet anti voorgemixte kruiden, maar erken wel het probleem dat je hierbij geen controle hebt over wat er precies in gaat zoals bijvoorbeeld zout.

Het leven van een bijstandsuitkering maakt dat je niet meer over alle aspecten van je leven controle hebt. Ik ben van nature een zelfstandig mens en dat maakt het extra moeilijk voor me. 

Omdat ik bekend sta als budgetmoeder zou je kunnen denken dat ik die voorgemixte kruiden niet gebruik omdat het duurder is dan zelf kruiden mixen. 


Eerlijk gezegd heb ik geen idee of het goedkoper is om zelf kruiden te mixen. Wat ik wel weet is welke kruiden, in welke verhoudingen en hoeveel zout erin zit. Zo kan ik in ieder geval zelf bepalen wat er mijn mond in gaat. Geen enkele voedselproducent die dat voor me gaat bepalen.

In dit recept zitten dus ook mijn eigen kruidenmix. 


Ingrediënten

160 gram paksoi
160 gram rode ui
80 gram champignons
150 gram zilvervliesrijst
4 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel nasikruiden (klik voor het recept)
1 kippenpoot
1 eetlepel Mexicaanse kruidenmix (klik voor het recept)

Bereiding

- kook de rijst volgens de instructies op de verpakking
- verwarm de oven voor 10 minuten op hetelucht stand op 200° 
- meng de Mexicaanse kruidenmix met 2 eetlepels olie en wrijf de kip ermee in en bak de kip voor 40 minuten gaar
- snij de groente in grove stukken zoals op de foto
- verhit 2 eetlepels olie in een wok en voeg de nasikruiden toe totdat deze opgelost zijn in de olie
- voeg de groente toe en roerbak deze voor 5 minuten
- voeg de rijst toe en roerbak deze nog eens 5 minuten

Tips
* Heb je nasi leftover, maar geen kip, dan kan je er de volgende dag noten doorheen doen.
* Eet je vaker gebraden kip, bak dan meerdere poten per keer en bewaar ze tot maximaal 3 maanden in de vriezer.

Reacties