Mexicaanse kruidenmix

Wanneer ik nasi maak, eindigt de rijst in mijn maag of op de grond. Mijn dochter maakt er een feestje en gebruikt de rijst als confetti, net een bruiloft. Eten doet ze het niet. Echter, kip gaat altijd op. 

Vanaf het moment dat ze voor het eerst kip at, is ze er gek op en ik kan me niet herinneren dat ze de kip ooit heeft laten staan. 

Deze mix heb ik eigenlijk gemaakt om vegetarische burgers mee te maken, maar doet het ook heel goed op een kippenpoot.

Deze kruidenmix maak ik in bulk om te voorkomen dat ik elke keer dat ik het wil gebruiken alle kruiden erbij moet pakken. Zo heb ik het altijd klaar staan.

Ingrediënten

1 eetlepel uienpoeder
1 eetlepel knoflookpoeder
2 eetlepels komijnpoeder
1 eetlepel chilipoeder
3 eetlepels paprikapoeder

Benodigdheden

- maatlepel
- voorraadpot of -bak

Bereidingswijze

* Meet de kruiden af met een maatlepel en afsluitbaar potje of bakje

* Sluit het potje of bakje af en schud het om de kruiden te mengen

* Meer maken kan ook. Let dan wel op de verhoudingen.

Eet smakelijk!

Reacties