Zelf zoutarme nasikruiden maken

Nasi eindigt bij ons thuis op twee plekken eentje is in mijn buik en de andere op de grond. Faatimah is er eigenlijk geen fan van alhoewel ze rijst heerlijk vindt. Ligt niet aan deze kruidenmix. Het is namelijk heerlijk. 

Kruiden mixen vind ik overigens heel leuk om te doen. Geen idee of ik ermee bespaar gezien ik niet alle kruiden als huismerk kan aanschaffen. Drukt de pret overigens niet. Gezien ik door zelf te mengen controle kan houden over de hoeveelheid zout die er in het eten gaat.

In deze mix zit namelijk helemaal geen zout en is dus prima geschikt voor mensen die een zoutarm dieet volgen of andere smaakversterkers willen toevoegen en natuurlijk voor mensen die het net zoals ik leuk vinden om zelf kruiden te mixen.

Ingrediënten

1 eetlepel korianderpoeder
1 eetlepel komijnpoeder
1 eetlepel laos- of gemberpoeder
1 eetlepel kurkuma poeder
2 eetlepels knoflookpoeder
1 eetlepel chilipoeder

Benodigdheden

- maatlepel
- voorraadpot of -bak

Bereidingswijze

* Meet de kruiden af met een maatlepel en afsluitbaar potje of bakje

* Sluit het potje of bakje af en schud het om de kruiden te mengen

* Meer maken kan ook. Let dan wel op de verhoudingen.

Eet smakelijk!

Reacties